SEO specialist

Wil jij dat jouw bedrijfswebsite beter wordt gevonden in de zoekmachines van Google en Bing?  Zonder dat je voor elke klik naar jouw website moet betalen? Dan is het goed om zoekmachine-optimalisatie -of SEO- onderdeel te maken van jouw online marketingstrategie. Een SEO specialist biedt uitkomst.

Als SEO specialist kijk ik naar jouw website of webshop en analyseer de mogelijkheden om de website op een duurzame wijze te laten stijgen in de zoekresultaten.

De voordelen van SEO

agsdi-analysis

Goed meetbaar

De effecten van zoekmachine optimalisatie zijn goed meetbaar in Google Analytics. Dit maakt de resultaten van jouw investering inzichtelijk en maakt het mogelijk om tijdig bij te sturen.

agsdi-zoom

Duurzame investering

Bij adverteren betaal je per klik naar je website. Zodra je website organisch begint te stijgen op belangrijke zoekwoorden in de zoekresultaten hoef je niet voor iedere klik te betalen.

agsdi-target

Invloed op SEA-campagnes

SEO en SEA versterken elkaar. Het hebben van sterke en relevante landingspagina’s en een snelle website dragen bij aan een hogere kwaliteitsscore (en dus lagere kosten) in Google Ads. 

Een SEO specialist zorgt er voor dat je website organisch beter wordt gevonden.

Uiteraard kan je elke maand honderden tot enkele duizenden euro’s stoppen in het online adverteren, maar hoe fijn is het als klanten zelf hun weg weten te vinden naar jouw website?

Het doel van een SEO optimalisatieplan is de huidige knelpunten van je website blootleggen en een advies neerleggen over de benodigde verbeteren. Met mijn specialistische kennis van deze online marketing kanalen en jarenlange ervaring help ik jouw onderneming verder groeien.

Even voorstellen

Ik ben Davey Smit,
Freelance online marketeer

Samenwerken met klanten om hun bedrijf online te laten groeien; dat is waar ik mijn energie uit haal. Na veel ervaring te hebben opgedaan aan bureauzijde én gedetacheerd te zijn bij verschillende bedrijven was het tijd om de volgende stap te zetten.

Nu help ik als freelance online marketeer MKB, organisaties, start-ups en hier en daar een corporate met hun online marketing inspanningen. Zowel op afstand als op locatie.
Heeft jouw bedrijf ook ondersteuning nodig? Laten we samen een kop koffie drinken, ik adviseer je graag!

Waarom een freelance
SEO specialist?

agsdi-adjust-circle-vert

Flexibel

Met freelancers heb je korte lijnen en kan je gemakkelijk de drukte op de werkvloer opvangen, zelfs bij jullie op locatie. Korte of lange projecten; alles valt te bespreken.

agsdi-learn

Ervaring

Freelance SEO specialisten werken voor veel verschillende bedrijven. Zo doen ze veel verschillende werkervaringen op en kunnen ze dit weer in de praktijk toepassen.

agsdi-rocket

Kosten

In tegenstelling tot een online marketing bureau heeft een freelancer geen hoge overhead kosten, zoals een duur kantoor. Hierdoor ligt ons uurtarief een stuk lager.

Klaar om te starten?
Case

drbrowns.nl

Dr. Brown’s is de producent van (medische) babyflessen en spenen, welke wereldwijd worden geadviseerd door artsen.

N

Ontwikkeling B2C webshop

N

Digitalisering B2B bestelproces

N

Conversie optimalisatie

Veelgestelde vragen

Waarom een SEO specialist inschakelen?

Zoekmachine-optimalisatie is de afgelopen jaren een stuk complexer geworden. Vroeger kon je snel naar nummer één in de zoekresultaten stijgen door het plaatsen van zoveel mogelijk links naar jouw website (ongeacht de relevantie) en het vullen van je landingspagina’s met 100x jouw belangrijkste zoekwoorden.

Dit werkt vandaag de dag niet meer. Met meer dan 200 variabelen waar Google rekening mee houdt in het positioneren van jouw website in de resultaten is het belangrijk om de juiste strategie te hanteren.

Ik kan als SEO expert jouw bedrijf hierin adviseren en ondersteunen. Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Welke SEO werkwijze hanteer je?

Het is belangrijk om van te voren het proces duidelijk te maken. Een SEO strategie heeft in tegenstelling tot adverteren in zoekmachines namelijk meer tijd nodig om op gang te komen. Met ruim 200 variabelen waarmee Google rekening houdt duurt het soms even voordat je het effect van je inspanningen en investering terug ziet.


1: Kennismaking

Om te beginnen leer ik graag jouw bedrijf kennen. Hoe zit de organisatie in elkaar, welke kennis is er in huis en in welke markt bevinden jullie je?
Daarnaast ben ik benieuwd hoe de marketing binnen het bedrijf is geregeld. Doen jullie dit zelf of besteden jullie dit uit (of is dit er nog helemaal niet en hebben jullie ondersteuning nodig van een all-round online marketeer)? Welke doelstellingen en KPI’s zijn er bepaald? Hoe wordt jullie huidige website ingezet?Uiteraard kom ik hiervoor graag bij jullie op kantoor langs. Indien gewenst kan dit ook via Skype, telefonisch of per e-mail plaatsvinden.

2: De 0-meting
Om te weten wat de resultaten van onze inspanningen zijn is het belangrijk om een representatieve 0-meting te maken. Als webanalist controleer (of implementeer) ik Google Analytics en stel ik een meetplan op. Welke conversiedoelen heeft jullie website momenteel en worden deze juist gemeten?

3: Techniek
Ik controleer jullie bedrijfswebsite met mijn checklist op circa 50 punten. Hierbij kijk ik naar de site architectuur, serverconfiguratie, sitemap, huidige content, pagina-opbouw, gebruik van headers, gebroken links, e.d.
Op basis van dit onderzoek presenteer ik een rapport met mijn bevindingen en verbeterpunten. Deze punten kunnen in de meeste gevallen ook direct door mij worden opgelost.

4: Content
Met een zoekwoordonderzoek doe ik een analyse van de reeds gebruikte zoekwoorden en mogelijk interessante aanvullingen hierop. Deze aanvullingen worden bepaald door een brainstormsessie met de klant, een concurrentie-analyse en het gebruik van verschillende tools.

5: Autoriteit
De autoriteit van jouw website is een belangrijke indicator voor Google om de positie van jouw website te bepalen in de zoekresultaten. Een belangrijke factor voor het bepalen van autoriteit is het aantal inkomende links van websites van derden. Deze websites moeten relevant zijn voor jouw website (bijvoorbeeld binnen dezelfde branche) en zelf ook een hoge autoriteit hebben om interessant te zijn. In mijn grondige analyse van potentiële partners neem ik zowel gratis vermeldingen op (denk aan lokale bedrijfsvermeldingen ) als betaalde mogelijkheden (betaalde gastblogs of samenwerkingen).

6: Analyse & Onderhoud
Na het optimaliseren is het tijd om te analyseren. Welke invloed hebben de aanpassingen gehad op de organische vindbaarheid van de website en hoeveel heeft dit opgeleverd.
Vervolgens kunnen we overgaan op het onderhoud van de SEO van de website. Maandelijks kijken we welke stappen we verder kunnen zetten. Kunnen we nog meer relevante landingspagina’s schrijven? Is er nieuwe structured data beschikbaar die we kunnen implementeren? Een sterke website is constant in beweging en hierbij kunnen er ook nieuwe fouten in sluipen. Pagina’s die verwijderd worden zonder een redirect bijvoorbeeld. 

Referenties

“Davey heeft Kieswijs geholpen een nieuwe website te ontwikkelen, die beter bij onze doelstelling als bedrijf past en ook zeer gebruikersvriendelijk is. Zowel voor onszelf om te managen, als voor klanten die zich willen aanmelden.”

Yentl Pool
Creative Director, Kieswijs

We zijn heel tevreden over hoe je ons hebt begeleid heb in de wereld van ‘social media’. Je hebt dit heel professioneel gedaan en met heldere uitleg hebben we hier veel van geleerd.

Diana Komen
Verkoop en Marketing, Knipping

Davey is een ware professional! Hij is technisch goed onderlegt maar kan ook op een business niveau goed meedenken. Hij begrijpt de vraag achter de vraag. Met Davey in je team zit je goed en ik huur hem graag in voor opdrachten.

Eelco Wynia
CEO, SiteEffect

Laten we aan de slag gaan!

Start vandaag nog met jouw online succes. Neem direct contact op.